İYİ Kİ VARLAR - 25.01.2024

156 kere okundu

Hep baştan alıyoruz, sınandıklarımızla sınanıyoruz tekrar ve tekrar. Ağlıyoruz bazen gizli gizli ya da içimizde biriktiriyoruz. Acıyoruz, acı çekiyoruz ama yolumuzdan da şaşmıyoruz.

Küçük hesapların insanları olmaktan alıkoyamıyoruz kendimizi. Kime sorsan dürüstlük abidesi, kime sorsan empati zengini. Herkes çalışkan, herkes işinin ehli. Madem herkes nu kadar veriyor işinin ve yaşamın hakkını bu it kopuk neden adam olmuyor. Bu insanlar neden eğitilmiyor. Bu başıbozukluk, bu hır gür hep başkalarından mı kaynaklanıyor. “Ayna ayna söyle bana, var mı benden güzeli; Pamuk Prenses var diyorlar ama o da yatakta kötüymüş.“

Elimizdeki çuvaldızı kendimize batırmayı öğrenemeyeceğimiz aşikâr ama bari iğnenin ucuyla azıcık acıtsak canımız. Ama ne mümkün. O kadar mükemmel varlıklarız ki kabahatli olmak gibi bir seçenek asla mümkün değil. Geçtim başkalarını kandırmaktan kendimizi de suyla götürüp susuz çeviriyoruz dereden. Anne babadan başlıyoruz mükemmel olmaya. Doğurduğumuz ya da büyüttüğümüz bir canlının hatasının olması demek bizim üretimimizin sağlıksız olduğu demek. Bu da kabul edilemez bir durum. Yatakta kötü olan Pamuk Prenses, biz ise herkesin de bildiği üzere mükemmeliz!

İçki yok, kumar yok, kadın yok, çalıp çırpma yok; hak hukuk var. Yersen… Ben yiyorum. Yemesen ne olacak sanki, aç kaldığın her günü dert edeceksin kendine. Değiştiremeyeceğin şeyleri kafana takma diyor kitap. Üç beş saydır, birkaç sitem et ve kapat konuyu. Vegas’ta olan Vegas’ta kalır. Her yer Vegas bize artık, günahın dibine vurmuşuz. Eğer anlattıkları gibiyse diğer tarafta sıcak zamanlar bekliyor bizi. Onun da çaresi var gerçi, inanmayıverirsin ölene dek. Sonrası Allah büyüktür…

Hep sınanıyoruz eleştirdiğimizle ve hep zayıf notumuz. Sınıfta kalmayı kaldırdık neyse ki, yolumuza devam edebiliyoruz durmadan. Vardığımız bir yer var mı ya da gitmek istediğimiz yer mi vardığımız irdelemiyoruz. İrdelesek de kabahati yükleyecek birileri hep var. Çok seviyoruz insanları, onlar olmasa kimleri suçlayacaktık. Hadi sokak köpeklerini suçladık o da bir yere kadar. Alıp karşına söylensen umursamaz seni. Delirir insan bir yerden sonra. Allah aklımızı korusun ve bizim kadar mükemmel olamayan insanlar hep var olsun.