HAYALLER KIRILGANDIR - 29.05.2017

22 kere okundu

Bazen bir şeyleri seversin. Bir filmi seversin, herkes kötü der ama sen yine de seversin. Adam göz kırpar sahnenin birinde adamı seversin, adam var diye filmi seversin, umursamazsın başkası ne diyor, ne düşünüyor. Kadını seversin. Gelir durur gecenin köründe, dikilir karşına sokağın ortasında; ben senin bildiğin kadınlara benzemem der. Ben hiç kadın bilmem ki dersin. Ben senin bilmediğin kadınlara da benzemem der. Canın mı sıkıldı senin dersin. Yok der, kahve içmem gerek. Sütlü mü olsun dersin, seviyorsan bilmen gerekir der. Ben sevemiyorum dersin, gülüşürsünüz acı acı.

Bir gün uzak bir şehirde bir kuş uçar usulca. Kiraz ağacının dalına konar. Diğer dallardan farkı yoktur kiraz dalının. Aylardan ekimdir ve meyvesi olmayan bütün ağaçlarda kiraz dalları vardır. Sevmez dalı kuş, mevsimsel bir sorun baş gösterir parmak uçlarında. İlerler içine doğru, en içine doğru üstelik. Bir gün uzak bir şehirde bir kuş yine uçar usulca; temmuza doğru, güneşe doğru uçar. Uçtukça yanar kanadı, içi yanar. Bilir ölümlü olduğunu; kısa sürer güzel şeyler der içinden, yanmış kanatları yorgun düşer çırpınmaktan, kurumuş bir kiraz dalına konar.

Ben bazen düzgün bir adamım; trafik kurallarına uyarım ve çimlere basmam. Sen bazen kötü bir kadınsın; ağız dolusu küfürler savurursun sağa sola, edepsiz yerlere gider edepsiz adamlarla arkadaşlık edersin. Gece yarılarında evine dönersin tenha sokakları adımlayarak. Ben korkarım karanlıktan, köşe başlarında tekinsiz adamlar arar gözlerim. Sokak köpekleri dokunmaz sana, düşman bilirler beni. Ben bazen korkak bir adamım, sen bazen cesur bir kadın. Ölümlüyüz dersin, yaşamak gerek dersin, yaparsın da dediğini. Ben uzaktan bakarım hem sana hem olan bitene. Ben bazen sen olmak isterim ama yanmıştır kanatlarım, bacaklarımda fer kalmamıştır. Yürür geçersin yanımdan, ağız dolusu kahkahalar atarak.

Ve kitap bütün gerçeği vurur yüzüne; korkakların hayalleri daha kırılgandır, duvarlar daha yüksek. Ve sevmekten korkanların ve dokunmaktan ve teslim olmaktan korkanların hayatla aralarında yürümekle bitmeyecek upuzun bir mesafe vardır.

kırmızı Ve sevmekten korkanların ve dokunmaktan ve teslim olmaktan korkanların hayatla aralarında yürümekle bitmeyecek upuzun bir mesafe vardır.
15.08.2017 Salı

bu işte ....