06.00 - hastasıyız dedik ulan ölmedik ya - 13.08.2012

328 kere okundu

Şimdi dağıtırdım ya burayı, çeker giderdim uzağına, rüzgâra uyardım ya da kendimi bırakırdım suya, su nereye ben oraya. Şimdi sensiz çekilmez oldu ya dünya, yaz yazlığını unuttu, güz görünmez oldu ya. Yaşım gitti neyleyim, ilk gençliğim aptallıkla gerisi olmak ya da olmamakla... Oldum mu şimdi ham durmak varken, piştim mi narında, yandım mı sanırsın sana sevgili, oldu mu ya; hastasıyız dedik ulan ölmedik ya!

Ben bir şarkı söyledim duyan olmadı, nota olmadı, söz olmadı, şarkı bildiğin baştan aşağı hiç olmadı. Ben bir şarkı söyledim gece vakti narçiçeklerine, kırmızı desen değil, turuncu desen hiç değil, sendin o çiçekler desem de fark etmez artık demesem de. Dilimde bir şarap tadı her zamanki Dikmen’den, kiloluk şişe yok ortalarda, aklımda sen, elimde elden düşme kelimeler, notalarım es tadında. Bir duruyorum bir daha duyan olmuyor. Deniz sende, şarap sende, sen bende belli belirsiz... Şimdi ne gidilir buralardan ne de geri dönülür aslında; hastasıyız dedik ulan ölmedik ya!

Kitaplardan çaldığın kelimeleri süsleyip servis etmek, neşeyi bir cümleye kederi diğerine yüklemek, konuştukça dans etmek, her kıvrımda yara alıp her topuk vuruşunda ölmek… Arjantin’de tango, Küba’da cha cha, sirtaki yapalım Rodos’ta ya da bırak kollarıma gövdeni bizi bekler Polonyalı mazurka. Şimdi dağıtırdım burayı demiş miydim, içmiş miydim daha ilk satırda; hastasıyız dedik ulan ölmedik ya!

Konuşsam dinler misin, en bilindik kelimelerle en kuytu cümleleri kursam sana, söz bana ait müzik bana. Bir kayık düşün dut ağacından kürekleri, nehir boyu takılmışız akıntıya, aklımızda büyük sular, kâğıttan kayığımız usul usul batmakta. Sahi dans edelim demiştin unuttun sen, düştü çenem boş lakırdılar girdi araya, beline dolamasam da olur kolumu bu saatten sonra; hastasıyız dedik ulan ölmedik ya!

D&R'dan satın almak için tıklayın         

KİTAPYURDU'ndan satın almak için tıklayın